Oplossingen

HeatInvest kan u met verschillende oplossingen ondersteunen bij de stap naar verduurzaming.

Collectief hoge temperatuur CO2-warmtepompsysteem met PCM-buffers
Een 100% duurzaam totaalconcept voor de levering van hoge temperatuur ruimteverwarming en warm tapwater, op basis van een CO2 lucht-waterwarmtepomp, waarbij de bestaande warmteafgiftesystemen niet vervangen hoeven te worden en extra isolatiemaatregelen niet noodzakelijk zijn. Lees verder..

Hybride warmtepompsysteem
Naast de 100% duurzame oplossing zoals hierboven beschreven kan ook voor een hybride variant worden gekozen. De te vervangen gasketels (meestal twee) worden gesplitst, waarbij één van de ketels wordt verwijderd en de andere gasketel blijft gehandhaafd. Op het dak wordt een hoog temperatuur C02 luchtwater warmtepomp geplaatst voorzien van thermische opslag met PCM. Hierbij levert een duurzame CO2 warmtepomp voor 80% van het jaar de warmte en wordt voor 20% bijgestookt door een gas (op de extreem koude dagen in de winterperiode).
Lees verder..

Individuele hoge temperatuur CO2-warmtepompsysteem met PCM-buffer
Dit systeem bestaat uit een compacte hoge temperatuur (transkritische) CO2-lucht-waterwarmtepomp in combinatie met PCM-bufferopslag en intelligente regeltechniek die direct worden aangesloten op de bestaande infrastructuur van een individuele woning. Met dit systeem wordt op duurzame manier voorzien in ruimteverwarming en warm tapwater en is er (ook voor piekverwarming) geen cv-ketel nodig. Lees verder..

Vaste brandstof ketel met PCM-buffers
Duurzame energieproductie uit laagwaardige biomassa wederom in combinatie met PCM-buffers en een slim aanvoersysteem van grondstoffen is de derde variant die HeatInvest in haar portfolio heeft. De vaste brandstof ketel kan op diverse soorten biomassa worden gestookt, te weten houtsnippers, houtpellets maar ook op getorreficeerd materiaal afkomstig uit biologische afvalstromen. Lees verder..